Tuesday, April 17, 2007

Biserica Evanghelica (Sibiu)



Biserica Evanghelica este probabil principalul reper cultural al orasului de pe Cibin si a fost ridicata in secolul XIV.  Impunandu-se somptuos in centrul orasului, monumentul e caracterizat de turnul pe sapte nivele si cele patru turnulete din colturi.



Interiorul bisericii scoate la iveala pe pereti un grup de epitafuri din piatra, care dateaza din secolul XVII. Pe peretele de nord se afla o fresca uriasa pictata de Johannes of Rosenau, in anul 1445.  Tot in interiorul bisericii se afla si cea mai mare orga din sud-estul Europei, adusa in 1914.

Foto: Andrei Militaru

3 comments:

Anonymous said...

De ce "Johannes OF Rosenau", mai frate? Sursa fiind engleza ai scapat din vedere ca putea fi, real, Johannes von Rosenau, sau si mai romaneste, Ioan de Risnov!

Anonymous said...

nu am ajuns sa vizitez aceasta biserica desi merg foarte des prin Sibiu si pare interesanta ...multumesc ;)

Anonymous said...

Aceea orga de care tot zici este deafpt reconstituita la inceputul secolului al-xx-lea , nu facuta ea existand inca din perioada medievala , iar acele placi de morminte confectionate din piatra sunt tot din perioada medievala cand personalitatile imporatnte erau ingropate in ferula biserici abia apoi au in sec XVIII-XIX au fost incastrate in peretele biserici formand astfel o unicitate in tara noastra .